ADTEC Kemaman bertuah kerana terpilih sebagai salah sebuah ILJTM yang akan menyertai Program Air-Conditioning Certified Technician ( ACCT) yang dianjurkan bersama oleh Daikin (M) Sdn Bhd. Sehubungan itu, ADTEC kemaman dengan berbesar hati menerima lawatan dari pihak Daikin (M) Sdn Bhd pada 21 Januari 2020. Lawatan ini diwakili oleh 4 orang dari Daikin (M) Sdn Bhd, iaitu En. Yeow Tee Siong, Pn Sara Fatini Abdul Naser, Vincent Bong Boon Hui, dan En Zulezryzahry bin Chekam.

Lawatan ini bertujuan untuk membincangkan dengan lebih lanjut berkenaan kursus ACCT yang akan dijalankan di ADTEC Kemaman. Kursus ACCT ini akan diberikan kepada juruteknik pemasangan alat penghawa dingin selama 3 hari. Ianya meliputi aspek teori dan praktikal bagi pemasangan penyaman udara sebelum disahkan sebagai juruteknik mahir oleh Daikin (M) Sdn Bhd.

Selain perbincangan bersama, wakil Daikin (M) Sdn Bhd juga dibawa melawat ke Bengkel Penyejukbekuan dan Penyamanan Udara bagi melihat peralatan dan ruang bengkel yang dicadangkan untuk Program ACCT yang akan dijalankan kelak.

Semoga dengan perbincangan dan lawatan yang telah diadakan ini akan melahirkan lebih ramai juruteknik mahir di Malaysia, bertepatan dengan hasrat dan inisiatif utama Daikin (M) sdn Bhd melalui Program ACCT ini.